Odmładzająca dieta
Przyszła wiosna, a zanim się obejrzymy będzie lato! Porzucimy ciepłe ubrania, odsłonimy więcej ciała i z trwogą spojrzymy przesuszoną skórę, smugi cellulitu, fałdki, boczki i różne mniej lub bardziej dokuczliwe pozostałości po zimie. Zamiast jednak wpadać w panikę, warto wybrać się na zabieg do gabinetu medycyny estetycznej.
Doskonałe efekty osiągniemy najnowszymi odkryciami, jak np. drugiej generacji kriolipolizą ZLipo w połączeniu z falą uderzeniową ZWavePro – zabiegiem nieinwazyjnym, bezpiecznym, bez użycia skalpela. Skórę doskonale nawilży i zregeneruje między innymi AQUASHINE - wyjątkowa, głęboka mezoterapia z aktywnym kompleksem peptydowym dla zmęczonej i wysuszonej skóry twarzy, szyi i rąk oraz dla skóry pozbawionej blasku, z przebarwieniami. Z kolei termolifting frakcyjny RF INFINI nie tylko niweluje defekty skórne (zmarszczki, wiotkość skóry, blizny, rozstępy), ale działa również zapobiegawczo zwiększając gęstość i napięcie skóry. Może być wykonywany nie tylko na twarzy (w tym na okolicę oczu), ale i na ciało – na dekolcie, ramionach, dłoniach, piersiach, udach, pośladkach.
Dzięki zabiegom medycyny estetycznej, możemy opóźnić starzenie, wymodelować figurę i odzyskać witalność. Pamiętajmy jednak o właściwej diecie, która pozwoli zatrzymać ich efekty na dłużej. Wiele oznak starzenia takich, jak pigmentacja, zmarszczki, utrata kolagenu, może być minimalizowanych poprzez wybór właściwych produktów żywieniowych. Poniższe produkty są bogate w substancje odżywcze, zawierają mnóstwo witamin i antyoksydantów, które mogą spowolnić proces starzenia, a szczególnie zrównoważyć niszczące działanie wolnych rodników.
Brokuły
Nie wszyscy są fanami brokułów, są one jednak bogate w witaminy C i E, uwielbiane przez naszą skórę. Witamina C stymuluje produkcję kolagenu i sprawia, że skóra jest gładka i sprężysta. Witamina E jest niezbędna do prawidłowego nawilżenia skóry, a im bardziej nawilżona skóra, tym mniej widoczne zmarszczki.
Marchew
Marchew zawiera mnóstwo witaminy A, która jest kluczowa w procesie odnowy komórek. Pomaga również regenerować skórę, aby trzymać zmarszczki z daleka, poprawia tonację i strukturę skóry, jest sprzymierzeńcem w walce z promieniami UV.
Kiwi
Kiwi i inne owoce tropikalne, jak np. ananasy, są bogate w witaminę C, która rozjaśnia karnację i niweluje szkodliwe działanie słońca. Stymuluje także kolagen i sprawia, że skóra jest elastyczna. Nie należy jednak przesadzać z ilością tych owoców, gdyż mogą spowodować skok glukozy.
Jagody
Zawierają najwięcej antyoksydantów niż inne owoce. Pomagają naprawić strukturalne uszkodzenia skóry, które powodują brak jędrności i zmarszczki. Są także bogate w potas, redukujący obrzmienia i zatrzymywanie płynów.
Jarmuż
Jarmuż jest jednym z najlepszych “przeciwstarzeniowych” produktów z powodu wysokiej zawartości witaminy K, która wspomaga i przyspiesza procesy regeneracji organizmu, reguluje krzepliwość krwi oraz zapobiega osteoporozie.